Idag lanseras den fjärde säsongen av Bildningspodden. Samtidigt får redaktionen ett nytillskott i form av  Johanna Lundin, ny digital redaktör för Bildningspodden. Som digital redaktör kommer hon att stärka Bildningspoddens kontakt med lyssnarna. Det handlar främst om att förvalta Bildningspoddens digitala kanaler och att ansvara för ett veckobrev där veckans avsnitt och gäster uppmärksammas. Här kommer man också att kunna läsa om särskilt aktuella forskare eller ämnen i Bildningspoddens arkiv.

– Bildningspodden är både till sin form och sitt innehåll ett bra och nyskapande sätt att nå ut med forskning och bidra till bildningen i samhället. Min ambition är att podden nu ska hitta nya och ännu fler lyssnare genom våra digitala kanaler. Jag ser fram emot att få kombinera mitt intresse för digitala medier, kommunikation och folkbildning, säger Johanna Lundin.

Johanna Lundin har sedan tidigare jobbat nära Bildningspodden, i sin roll som kommunikatör för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Hon är också verksam som moderator och uppskattad kulturbloggare.

– Det är enormt roligt att ha Johanna med i redaktionen. Bildningspodden har från början handlat om att nå ut med universitetsvärldens stora kunskap till en riktigt bred allmänhet. Med Johannas kompetens och det nya digitala redaktörskapet kommer vi att kunna göra det både på nya sätt och i en helt annan utsträckning, säger Klas Ekman och Magnus Bremmer.

Säsongens första avsnitt handlar om filmregissören, teatermannen och författaren Ingmar Bergman, gästat av filmvetarna Maaret Koskinen och Jan Holmberg. Avsnittet spelades in live på Göteborgs filmfestival i måndags. Säsongen kommer att pågå fram till sommaren och ta upp så skilda ämnen som häxprocesserna, drogernas historia, drottning Kristina, weimarrepublikens och spanska inbördeskriget, bland mycket annat.

Vill du prenumerera på vårt nya nyhetsbrev? Skicka ett mejl till bildningspodden@su.se och skriv ”Nyhetsbrev” i ämnesraden.