Första säsongen av Stockholms universitets folkbildande podcast Bildningspodden blev en stor succé och publikfavorit i vintras. Idag lanseras den andra säsongen – som kommer att pågå fram till sommaren – med två nya avsnitt.

Bara två veckor efter lanseringen var Bildningspodden en av landets mest spelade poddar. När första säsongen rundades av i början av januari hade Bildningspodden utnämnts av Dagens Nyheter till en av 2015 års bästa poddar och legat högst på Itunes topplista över podcasts. Om humanioran är i kris beror det åtminstone inte på ett bristande intresse för folkbildande forskarsamtal.

Den andra säsongen av Bildningspodden kommer att pågå fram till sommaren, med ett nytt avsnitt per vecka. Idag släpps de två första avsnitten – om slottet versailles och opera. Andra program under säsongen kommer att handla om kokbokens historia, islamisk feminism, poeten Edith sodergran, naken konst, filosofen Mary wollstonecraft, upptäcktsresandets historia, psykoanalytikern Sigmund Freud, sekelskiftets kändiskultur, Dostojevskis ”Brott och straff” och den japanska klassikern Berättelsen om genji, som ibland kallas för den första romanen. För att nämna några.

Bildningspodden produceras av Magnus Bremmer, forskare och kulturjournalist, och Klas Ekman, journalist och författare, för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet.